Marea Britanie, ţara cel mai grav afectată din Europa de pandemia de coronavirus, a depăşit pragul de 50.000 de morţi, potrivit bilanţului anunţat de autorităţile sanitare naţionale, care iau în calcul decesele înregistrate în primele 28 de zile după un test pozitiv, informează AFP. În același timp, Spania a depăşit pragul de 40.000 de decese legate de COVID-19 înregistrate oficial de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor oficiale furnizate de Ministerul Sănătăţii

Marea Britanie a raportat miercuri alte 595 de decese, ridicând la 50.365 numărul total al persoanelor decedate din cauza maladiei COVID-19. Această ţară nu mai raportase un număr atât de ridicat în privinţa deceselor zilnice din data de 6 mai, când au fost anunţate 612 decese, conform Agerpres.ro.

"Fiecare persoană decedată reprezintă o tragedie", a reacţionat la televiziunea britanică prim-ministrul Boris Johnson, care a deplâns depăşirea "unui prag trist". În pofida speranţelor legate de apariţia pe piaţă a unui vaccin eficient în perioada următoare, "încă nu am scăpat din această situaţie", a adăugat el, îndemnându-i pe britanici să continue să respecte regulile impuse pentru a limita propagarea virusului SARS-CoV-2.

Numărul de 50.365 de morţi comunicat de autorităţile sanitare a fost obţinut prin luarea în calcul a deceselor survenite în primele 28 de zile după un test pozitiv la COVID-19.

Bilanţul publicat de Biroul pentru Statistică Naţională din Marea Britanie (Office for National Statistics - ONS), bazat pe certificatele de deces care menţionează noul coronavirus drept cauză a morţii - fără ca maladia COVID-19 să fi fost neapărat confirmată prin intermediul unui test -, indică 61.648 de decese în această ţară, în creştere cu 1.597 în ultima săptămână.

În faţa celui de-al doilea val al epidemiei, Guvernul britanic a decretat un nou lockdown în Anglia pentru o lună, care ar trebui să se încheie pe 2 decembrie.

COVID-19: Care este situația în Spania

Spania a înregistrat miercuri 311 noi decese, atingând un total de 40.105 de morţi de la începutul pandemiei, alăturându-se statelor europene cele mai îndoliate. Franţa a atins acest prag de 40.000 de morţi în urmă cu mai puţin de o săptămână, iar Regatul Unit l-a atins miercuri pe cel de 50.000 de morţi.

Cu o zi în urmă, Spania a atins recordul de decese în 24 de ore de după venirea celui de al doilea val de coronavirus, cu peste 400 de noi decese.

Totuşi, autorităţile estimează că epidemia a intrat într-o fază de "stabilizare netă".

"Sunt mai multe zile de când incidenţa cumulată pe 14 zile s-a stabilizat" în jurul a 525 de cazuri la 100.000 de locuitori, a explicat marţi Fernando Simon, directorul centrului de urgenţă sanitară al Ministerului Sănătăţii.

Este vorba despre o tendinţă observată de la începutul lui noiembrie, după ce a trecut "vârful de transmisie" de la sfârşitul lui octombrie, "efect" al restricţiilor introduse în Spania, potrivit lui.

Pe 25 octombrie, guvernul a declarat stare de urgenţă sanitară, care implică o interdicţie de circulaţie aproape în întreaga ţară şi autorizează autorităţile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-COVID.

Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul sau au dispus închiderea barurilor şi restaurantelor, iar unele fac presiuni pentru a urma exemplul altor ţări europene care au decretat izolarea la domiciliu.

Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a exclus această eventualitate pentru moment, estimând că trebuie mai întâi să vadă rezultatele măsurilor luate până în prezent.

Cu peste 1,4 milioane de cazuri înregistrate oficial, Spania este una dintre ţările europene cu cel mai mare număr de infectări.

Sursa foto: Drazen Zigic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri