26 Septembrie 2020

Accident aviatic în Ucraina: 26 de militari și-au pierdut viața



26 de militari și-au pierdut viața pe 26 septembrie, în Ucraina, într-un accident aviatic. Majoritatea victimelor erau cadeți, potrivit G4Media.

Aeronava, un Antonov-26, s-a prăbușit în Harkov, în estul țării. Avionul transporta 20 de cadeți și 7 ofițeri de la Baza Aviatică Universitară Harkov și se afla într-un zbor de antrenament. O singură persoană a supraviețuit.

În prezent, are loc o investigație cu privire la cauzele prăbușirii. Oficialii ucraineni spun că datele preliminare arată că avionul era pilotat de căpitan, nu de cadeți, la momentul prăbușirii.

Aeronava a căzut la circa 2 km de aeroportul militar din Ciuhuiiv, potrivit unui ministru. Epava a luat foc, dar incendiul a fost stins.

Una dintre victime a murit la spital.

Sunt luate în considerare 3 posibile cauze: o defecțiune mecanică, o greșeală a echipajului de la bord sau a celui de la sol sau mentenanță deficitară.

Potrivit autorităților din Ucraina, avionul s-a prăbușit la 5 minute după ce comandantul a cerut să aterizeze de urgență după o defecțiune a motorului stâng.

Sursa Video: BBC.com



Citeste si