Milioane de angajați care vor lucra de acasă în această iarnă se vor confrunta cu o creștere colectivă de aproape 2 miliarde de lire sterline la facturile de energie electrică. Puțini sunt cei care primesc și vor primi sume compensatorii de la angajatori pentru a-și putea acoperi fără probleme costurile mai ridicate.

Pe fondul limitării și combaterii răspândirii coronavirusului, britanicii vor lucra în principal de acasă în următoarele luni. Acest lucru vine, însă, cu câteva consecințe mai puțin plăcute pentru buzunarele lor: facturi la energie electrică mai mari cu o cincime, în contextul în care echipamentele de încălzire vor rămâne în funcțiune pe tot parcursul zilei de lucru, scrie The Guardian.

Cu cât ar putea crește factura medie la curent

Factura medie a energiei casnice ar putea crește cu 107 lire sterline în această iarnă pentru cei care lucrează de acasă cinci zile pe săptămână, arată datele unui studiu realizat de Energy Helpline. Acest lucru ar putea aduce o creștere de 1,9 miliarde de lire sterline pentru facturile de energie ale gospodăriilor care lucrează de acasă între octombrie 2020 și martie 2021.

Dar, conform normelor guvernamentale existente, lucrătorilor li se garantează compensații pentru costurile de lucru la distanță în valoare de mai puțin de o treime din creșterea preconizată a facturii de energie fie prin scutirea de impozite de la HMRC (Regimul de taxe colectat de Majestatea sa, Regina Elisabeta a II-a), fie prin plata unor sumpe compensatorii care pornesc de la 1,20 și 2,40 lire sterline pe săptămână.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri