Donald Trump, ieşit de curând din spital, dar infectat în continuare cu noul coronavirus, i-a îndemnat pe americani "să iasă din case", rămânând "prudenţi", în pofida celor peste 200.000 de morţi cauzate de pandemie în ţară.

"Nu vă fie frică, îl veţi învinge", a declarat preşedintele american în legătură cu COVID-19, înainte de a adăuga: "ieşiţi din case, fiţi prudenţi", scrie Agerpres. În legătură cu propria spitalizare, Donald Trump, care s-a declarat probabil "imunizat", a explicat într-un mesaj video pe Twitter: "Am fost în prima linie, am dat exemplul".

De altfel, preşedintele american Donald Trump, bolnav de COVID-19, şi-a dat jos masca în balconul Casei Albe, unde a revenit după ieşirea din spital. Donald Trump, internat vineri în spitalul militar Walter Reed, de la periferia Washingtonului, s-a întors la Casa Albă cu elicopterul.

După ce a urcat câteva trepte şi a ajuns în balconul reşedinţei prezidenţiale, el le-a făcut semn jurnaliştilor cu degetul mare în sus, fără mască pe faţă.

Joe Biden pune în opoziţie cei 205.000 de morţi

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a opus bilanţul foarte grav al pandemiei în Statele Unite afirmaţiilor liniştitoare ale preşedintelui Donald Trump, bolnav de COVID-19. "Am văzut un mesaj pe care l-a scris pe Twitter, mi l-au arătat. Spune - Nu lăsaţi COVID să vă controleze viaţa. Să meargă să le spună asta celor 205.000 de familii care au pierdut pe cineva", a declarat fostul vicepreşedinte american, la un post de televiziune din Florida.

Întrebat mai târziu în direct la NBC, Joe Biden, 77 de ani, a afirmat că, "sincer, nu a fost surprins" de anunţul, vineri, că preşedintele republican a fost testat pozitiv. În legătură cu mesajul de pe Twitter al preşedintelui, el şi-a exprimat din nou exasperarea, corectând bilanţul: "Are de ce să fie îngrijorat".

"Sper că nimeni nu va ajunge să spună că nu este o problemă. Este o problemă serioasă", a subliniat Joe Biden.

Donald Trump şi echipa sa au luat peste picior luni întregi măsurile de precauţie luate de candidatul democrat, acuzându-l că încearcă să se ascundă evitând electoratul pentru că respectă strict gesturile barieră şi a respectat măsurile de izolare în statul său Delaware.

"Aş fi sperat ca preşedintele, după ce a trecut prin ce a trecut - şi sunt bucuros că îi merge destul de bine -, să le transmită o lecţie bună americanilor: măştile sunt importante", a lansat candidatul. Cei doi rivali au făcut un schimb de invective timp de 90 de minute, pe 29 septembrie, cu ocazia primei dezbateri prezidenţiale, desfăşurată haotic.

În cursul unei întâlniri televizate în direct cu alegătorii luni seară, jurnalistul de la NBC l-a întrebat dacă a fost îngrijorat aflând diagnosticul lui Donald Trump. "Nu", a răspuns Joe Biden, care între timp a fost testat negativ. "Am fost meticulos cu distanţarea fizică. Am fost meticulos cu portul măştii", a afirmat el.

Fostul vicepreşedinte american a recunoscut însă că a fost "puţin descumpănit" când a văzut că apropiaţii lui Donald Trump aflaţi în sală nu poartă mască, după ce s-au aşezat, în timp ce soţia sa, Jill Biden, şi restul au făcut acest lucru.

A doua dezbatere prezidenţială este prevăzută pe 15 octombrie, la Miami. Cei doi rivali au făcut cunoscut că vor participa dacă va fi menţinută, în pofida diagnosticului preşedintelui Donald Trump.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri