Un învăţător din Hong Kong a fost suspendat din funcție pentru discuţiile şi temele promovate la clasă. El le-a vorbit elevilor despre independenţă şi despre libertatea de exprimare, ceea ce ar reprezenta o violare a Constituției, scrie Digi24.

Potrivit unei legi intrate în vigoare în vară, exprimările care susţin independenţa în Hong Kong sunt infracţiuni şi pot fi pedepsite cu închisoare pe viaţă. Învăţătorul din Hong Kong şi-a pierdut locul de muncă pentru că a vorbit cu elevii despre libertatea de exprimare și despre independenţă. De asemenea, copiii au avut lucrări scrise despre ceea ce înseamnă libertatea de exprimare.

Învăţătorul este acuzat de violarea cu premeditare a Constituţiei.

„Dacă sunt profesori care se folosesc de atribuţiile de a preda pentru a transmite mesaje greşite şi pentru a promova neînţelegeri în privinţa naţiunii, pentru a defăima ţara şi guvernul din Hong Kong fără o bază reală, atunci asta devine o problemă foarte serioasă”, a afirmat Carrie Lam, şefa executivului din Hong Kong.

În perioada iunie-august, departamentul de educaţie a primit 247 de plângeri similare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri