Coreea de Nord a dezvăluit ceea ce analiștii cred că este probabil una dintre cele mai mari rachete balistice din lume. Uriașa armă a fost cărată de un transportator cu 11 osii la parada miliară transmisă în direct de televiziunea de stat cu ocazia marcării a 75 de ani de la crearea Partidului Muncitorilor, scrie Digi24.

Analiștii cred că noua rachetă intercontinentală nu a fost testată încă, dar o armă de un astfel de calibru permite echiparea cu mai multe focoase, ceea ce îi sporește potențialul de amenințare împotriva oricărui inamic. În orice caz, noua rachetă balistică intercontinentală are o dimensiune superioară rachetei Hwasong-15, arma cu raza cea mai mare de acţiune testată până în prezent de Coreea de Nord.

Potrivit analiştilor, noua rachetă, al cărei nume este deocamdată necunoscut, ar fi una dintre cele mai mari rachete balistice intercontinentale mobile cu lansare terestră concepută până în prezent pe plan mondial, dacă va deveni operaţională. Ar putea transporta vehicule multiple de reintrare (MIRV), ceea ce i-ar permite să atace mai multe ţinte o dată şi să fie mai dificil de interceptat.

La parada care a marcat împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitorilor, a fost expusă și racheta Hwasong-15, dar şi încă una, ce pare a fi o nouă rachetă balistică cu lansare de pe submarine.

Deşi liderul nord-coreean Kim Jong-un a evitat să transmită un mesaj dur Statelor Unite în discursul rostit înaintea paradei militare, etalarea unei rachete superioare rachetei Hwasong-15 (ce are o rază de acţiune care ar putea fi suficientă pentru a lovi teritoriul american) sugerează că Phenianul va continua să dezvolte rachete tot mai sofisticate, dacă nu ajunge la o înţelegere cu Washingtonul.

Kim a menţionat în discurs că ţara sa, care deţine arma nucleară, va continua să-şi consolideze armata în scop de „autoapărare şi descurajare”, asigurând totodată că niciodată nu o va folosi pentru un atac preventiv.

Sursa foto: Digi24.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri