Victima pandemiei: HoReCa e forțată să își închidă din nou porțile

Europa a devenit noul focar de coronavirus al lumii, raportând acum mai multe cazuri decât Statele Unite, Brazilia și India, potrivit cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății, iar multe guverne de pe continent au decis închiderea barurilor și restaurantelor sau limitarea programului acestora, în speranța că această măsură le va ajuta să evite o nouă carantină. Experții se întreabă dacă strategia va da rezultate, scrie Digi24.

În Berlin - un oraș renumit pentru viața de noapte - barurile rămân deschise, dar se închid la ora 23:00, împreună cu restaurantele și magazinele. La petrecerile private în spații închise pot participa cel mult 10 persoane. Se așteaptă ca măsurile să rămână în vigoare până cel puțin la sfârșitul lunii octombrie.

Barurile și cafenelele din capitala Belgiei, Bruxelles, au primit ordin să se închidă pentru o lună, în încercarea de a limita creșterea ratei de infectare.

În Scoția, măsura a fost decisă pentru două săptămâni. La fel și în Paris, capitala Franței. În alte patru orașe, Lille, Lyon, Grenoble și Saint-Etienne – se închid de asemenea barele, sălile de sport și centrele sportive.

Restricții mai dure împotriva coronavirusului au intrat în vigoare și în capitala spaniolă, Madrid și în orașele din jur. Noile restricții impun ca oamenii să rămână acasă, cu excepția cazului în care merg la muncă, la cursuri, examene, pentru obligații legale sau pentru situații extreme. Magazinele, barurile și restaurantele trebuie să își reducă capacitatea cu 50% și să închidă mai devreme. Barurile și restaurantele trebuie să se închidă la ora 23:00.

Citeste si:
OMS recomandă minimum 150 de minute de activitate fizică săptămânal
OMS recomandă minimum 150 de...

Chiar și Islanda, care a fost aproape să declare că a eliminat virusul, în vară, se confruntă acum cu o creștere a numărului de cazuri. Și aici, barurile, cluburile, centrele de fitness s-au închis pentru două săptămâni, iar adunările publice au fost limitate la 20 de persoane.

În România, în localitățile cu multe cazuri de coronavirus, inclusiv în București, au fost închise restaurantele și barurile la interior, iar terasele trebuie să se închidă la miezul nopții.

Expertul în sănătate globală Peter Drobac, directorul Centrului Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea din Oxford, a declarat că guvernele din întreaga Europă încearcă să găsească un echilibru între impunerea restricțiilor asupra interacțiunilor sociale și supraviețuirea afacerilor.

Citeste si:
Lupte de stradă în Madrid între poliţie şi protestatarii
Lupte de stradă în Madrid...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri