Guvernul francez a anunţat noi măsuri severe pentru a lupta împotriva progresului pandemiei de COVID-19, în special închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în al doilea oraş ca mărime din ţară, Marsilia, şi trecerea în „stare de alertă sporită” în 11 metropole, printre care Parisul, scrie Digi24.

Din cauza răspândirii tot mai mare a coronavirusului, metropola Aix-Marsilia (sud-est) şi Guadelupa (Caraibe) au fost plasate în „zonă de alertă maximă”, a anunţat ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran.

Acest nivel de alertă, precedând starea de urgenţă sanitară, impune închiderea totală a barurilor şi restaurantelor, măsură care provoacă îngrijorare într-un sector deja afectat puternic de măsurile de izolare din primăvară.

Stare de alertă sporită în Paris

Pe de altă parte, alte 11 metropole, printre care care Parisul, au fost plasate în „stare de alertă sporită”, ceea ce implică mai ales închiderea barurilor la orele 22.00, precum şi limitarea adunărilor publice la 1.000 de persoane, faţă de 5.000 în prezent.

Potrivit datelor raportate de autorităţile sanitare franceze, în 24 de ore s-au înregistrat 13.072 de cazuri noi, în timp ce rata de pozitivare a testelor şi-a continuat trendul ascendent.

Proporţia bolnavilor printre persoanele testate (rata de pozitivare) a urcat la 6,2%, faţă de 6,1% în ziua precedentă.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.459 de decese legate de COVID-19, cu 43 mai mult decât cu o zi înainte, dintre care 20.888 în mediul medical.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri