Deputatul Ludovic Orban susţine, pe contul său de Facebook, că "este momentul" ca Guvernul "să anuleze restricţiile impuse prin starea de alertă, odată cu depăşirea valului 5" al pandemiei de COVID-19.

"Tot mai multe ţări decid sau sunt pe cale să decidă anularea măsurilor de protecţie sanitară care restrâng drepturile şi libertăţile cetăţenilor lor. E momentul ca şi România să facă acelaşi lucru. Libertatea presupune şi responsabilitate individuală. E momentul ca Guvernul să îşi arate încrederea în cetăţenii noştri, în responsabilitatea lor şi să anuleze restricţiile impuse prin starea de alertă, odată cu depăşirea valului 5", a scris Orban pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că "au trecut doi ani (...) cu măsuri de restricţie, cu campanii de informare sau de dezinformare, cu încercări mai mult sau mai puţin reuşite de oprire a transmiterii virusului, cu încercări de găsire de vaccinuri, de tratamente".

"E timpul să revenim la o viaţă normală. Să tratăm virusul ca pe orice alt virus. Deja cunoaştem aproape tot ce este de cunoscut despre COVID-19. Ştim cum se transmite. Ştim cum să ne protejăm. Ştim ce riscuri prezintă. Putem să ne vaccinăm gratuit. Putem să ne întărim sistemul imunitar dacă nu vrem să ne vaccinăm. Deja este o problemă a fiecăruia dintre noi cum ne raportăm la virus", a mai scris fostul lider al liberalilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri