CORONAVIRUS | Irlanda: Prima țară din UE care instituie restricții pentru întreaga populație

Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din 20 octombrie, măsuri luate în contextul pandemiei de COVID -19, a anunţat premierul Micheal Martin, relatează AFP.

Măsurile vor dura timp de şase săptămâni, a precizat premierul într-o alocuţiune televizată, subliniind în acelaşi timp că şcolile vor rămâne deschise, transmite Agerpres.

Toate activităţile comerciale neesenţiale se vor închide şi barurile şi restaurantele vor servi doar alimente la pachet, a menţionat şeful guvernului.

''Cerem tuturor celor din ţară să rămână acasă'', a adăugat Micheal Martin.

Numai persoanele cu un loc de muncă considerat esenţial vor avea ''permisiunea de a se deplasa la serviciu'', a spus el.

Citeste si:
Coronavirus: Irlanda interzice vizitele la domiciliu
Coronavirus: Irlanda...

Ce măsuri impun irlandezii

În plus, irlandezii nu îşi vor putea părăsi casele pentru a face mişcare decât pe o rază de cinci kilometri în jurul locuinţei, în caz contrar riscând amenzi.

Şcolile şi creşele vor rămâne deschise ''deoarece nu ne putem permite şi nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli'', a spus de asemenea premierul irlandez.

Vizitele între diferite locuinţe şi evenimentele interioare vor fi interzise, deşi sportul profesional va fi permis în spaţiu închis.

Măsurile irlandeze sunt ''fără îndoială cele mai dure din Europa'', dar ''astăzi este nevoie de acţiuni suplimentare'', a admis premierul.

Citeste si:
Marea Britanie va permite reuniunile de familie de Craciun
Marea Britanie va permite...

"Dacă ne unim eforturile pentru următoarele şase săptămâni, vom putea să sărbătorim Crăciunul în mod corespunzător", a spus el.

Pandemia de coronavirus a ucis cel puţin 1.852 de persoane în Irlanda, potrivit ultimelor cifre oficiale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri