Masca devine obligatorie în toate spațiile publice din Bulgaria

Bulgaria impune purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile exterioare începând de joi, după ce numărul cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore a atins un nou record, a anunţat ministrul Sănătăţii, relatează Reuters.

Kostadin Angelov a declarat că purtarea măştii împreună cu distanţarea fizică şi dezinfectarea frecventă vor încetini răspândirea virusului cu aproximativ 30% şi vor ajuta la prevenirea situaţiei în care sistemul sanitar va fi copleşit, conform Agerpres.ro.

''Ne aşteptăm ca rata infecţiilor sa scadă dacă oamenii respectă cu stricteţe măsurile. Scopul nostru principal este de a reduce numărul de cetăţeni bulgari infectaţi, astfel încât mai puţini oameni să fie nevoiţi să meargă la spital şi mai puţini să moară în spital'', a spus oficialul.

Bulgaria a raportat marţi, 20 octombrie, 1.024 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la anunţarea primelor cazuri din această ţară, în luna martie.

În prezent, Bulgaria, cu o populaţie de 7 milioane de locuitori, are 30.527 de cazuri confirmate, dintre care 1.008 decese.

Citeste si:
Românii trebuie sa respecte carantina la intoarcerea din Bulgaria
Românii trebuie sa respecte...

Angelov a declarat că noua măsură, care vizează totodată protejarea personalului medical, va fi menţinută până la sfârşitul lunii noiembrie.

Sursa foto: R R / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri