Rumen Radev, președintele bulgar, se află în izolare

Preşedintele bulgar, Rumen Radev, va trebui să se autoizoleze în aşteptarea unui test de coronavirus după ce a intrat în contact la sfârşitul săptămânii trecute cu un înalt oficial militar testat ulterior pozitiv la COVID-19, a declarat ministrul sănătăţii, scrie Agerpres.

Radev a călătorit pe 19 octombrie în Estonia, dar şi-a scurtat vizita şi s-a întors pe 20 octombrie, seara, arătând reporterilor la aeroportul din Sofia un rezultat negativ al unui test de COVID-19 pe care l-a făcut în timpul deplasării.

Cu toate acestea, ministrul sănătăţii Kostadin Angelov a declarat că Radev trebuie să se autoizoleze ca măsură de precauţie în urma contactului său cu comandantul forţelor aeriene bulgare, pe care l-a avut pe 16 octombrie.

Nu era clar când Radev va fi supus unui alt test de COVID-19 sau cât timp ar trebui să rămână în carantină, dar preşedintele a spus că nu prezintă simptome.

"De la începutul crizei COVID-19, am fost în contact constant cu mii de oameni în toată ţara, dar respect strict toate măsurile sanitare şi nu am avut niciun fel de probleme, nici acum nu am", a spus Radev.

"Sunt într-o stare fizică perfectă, fără simptome de infecţie", a adăugat el.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri