Parlamentul de la Praga a prelungit până pe 20 noiembrie starea de urgenţă prin care guvernul minoritar condus de Andrej Babis încearcă să stopeze transmiterea accelerată a noului coronavirus în Republica Cehă, devenită a doua ţară membră a UE cu cea mai ridicată rată a infectărilor, relatează DPA şi EFE.

Premierul Babis ceruse ca starea de urgenţă, instituită pe 5 octombrie, să fie extinsă până pe 3 decembrie, dar nu a reuşit să obţină susţinere în legislativ decât pentru o prelungire până pe 20 noiembrie, scrie Agerpres.

Starea de urgenţă permite guvernului să menţină restricţiile antiepidemice care restrâng libertatea de mişcare, inclusiv interdicţia de circulaţie între orele 21:00 şi 05:00 şi interzicerea pe timp de zi a deplasărilor care nu sunt necesare. Şcolile şi restaurantele sunt închise, la fel şi activităţile comerciale neesenţiale.

Măsurile de limitare a contactelor, în vigoare din 14 octombrie, par să încetinească epidemia, rata de reproducere a virusului scăzând în prezent la circa 1,1, faţă de 1,5 cât era pe 9 octombrie. Dar ''este evident că suntem departe de a câştiga această luptă'', a subliniat Babis în intervenţia sa în faţa parlamentului.

Autorităţile au raportat vineri 13.051 noi cazuri de COVID-19, iar în ultimele 14 zile Republica Cehă a înregistrat o rată de 1.512 infectări la 100.000 de locuitori, fiind depăşită în UE doar de Belgia, cu 1.600 de infectări la 100.000 de locuitori.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri