Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat sâmbătă că statul se pregătește de o carantină parțială, ca urmare a creșterii alarmante a cazurilor de coronavirs. Măsura este impusă începând de marți, 3 noiembrie.

Ce restricții sunt impuse

Măsurile anunțate de Guvernul elen includ restricții de circulație pe timp de noapte, închiderea barurilor, restaurantelor şi sălilor de sport din nordul ţării şi regiunea Attica, ce include Atena, scrie Agerpres.

"Nu este o izolare ca în primăvară", a asigurat şeful guvernului într-un mesaj televizat adresat naţiunii.

"Aceste noi reguli (...) se concentrează pe două surse care sunt verificabile, favorabile răspândirii virusului: divertismentul şi deplasarea oamenilor", a precizat el.

Şcolile şi magazinele reţelelor de retail în special vor rămâne deschise.

"Măsurile vor începe marţi la 6.00 dimineaţă (4.00 GMT) şi circulaţia va fi interzisă după miezul nopţii până la 5.00 ora locală (3.00 GMT)", a adăugat Kyriakos Mitsotakis.

El a subliniat că "trebuie luate măsuri acum" având în vedere creşterea numărului de noi cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni şi pentru ca unităţile de terapie intensivă să nu fie copleşite.

Este un plan de o lună pentru "a încerca să nu afectăm" Crăciunul, a spus premierul.

Confruntată cu recrudescenţa epidemiei, Grecia a instituit săptămâna trecută restricţii de circulaţie între 22.30 GMT şi 3.00 GMT timp de două săptămâni la Atena şi Salonic, cele două oraşe principale ale ţării afectate de coronavirus şi unde trăieşte aproape jumătate din populaţie (10,9 milioane de locuitori).

Încă mai puţin afectată decât partenerii săi europeni, Grecia numără în total peste 37.000 de cazuri de la debutul epidemiei la sfârşitul lunii februarie şi a înregistrat de asemenea 620 de decese. Ţara a înregistrat un nou vârf de 1.690 de noi cazuri de COVID-19 vineri şi cinci decese. 1.211 noi cazuri au fost raportate joi. Peste o sută de persoane sunt în prezent la terapie intensivă, vârsta medie fiind de 65 de ani, potrivit serviciilor de sănătate.

Sursa foto: Shutterstock & Agerpres Foto

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri