19 cazuri noi de coronavirus în Grecia. Niciunul nu provine de la turiști străini

Grecia a înregistrat 19 noi cazuri de coronavirus în 24 de ore și niciunul nu provine de la turiști străini. Și totuși, frustrarea este în creștere în statul elen pentru că oamenii nu respectă recomandările, scrie Digi24.

Presa greacă subliniază faptul că nu s-a înregistrat niciun rezultat pozitiv în urma testelor efectuate la punctul de trecere Kulata - Promachonas sau în aeroporturi. Poate fi un semn că noua politică implementată de guvernul de la Atena referitoare la obligativitatea testului negativ la intrarea în țară începe să funcționeze.

Cu alte cuvinte, probabilitatea unor cazuri noi aduse din afara Greciei este mai mică, pentru că nu se mai poate intra, terestru, fără un test Covid-19 negativ.

Restricțiile încurcă afacerile hotelierilor

Pe de altă parte însă, hotelierii greci se plâng că, din cauza noilor restricții, rezervările din străinătate sunt în cădere liberă, adică tocmai acelea care generau venituri importante în anii trecuți.

Completarea formularului, alături de efectuarea testului Covid cu 72 de ore înainte împiedică turiștii să mai facă rezervări.

Citeste si:
INS: Scădere de peste 70% ale sosirilor românilor în unitățile de...
INS: Scădere de peste 70% ale...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Oamenii nu respectă regulile

În altă ordine de idei, frustrarea este în creștere în Grecia și pentru că oamenii nu respectă recomandările.

În ciuda restricțiilor privind întrunirile, sunt organizate petreceri cu mulți participanți, atât în reședințe private, cât și în locuri publice, mai ales în barurile de pe plaje.

Mai mult, în terminalele aeroporturilor sunt deseori cozi interminabile, fără niciun fel de distanțare fizică, așa cum ar trebui pentru protejarea pasagerilor și a angajaților.

Și pe feriboturi se încalcă frecvent regulile de protecție sanitară. Pasagerilor li se permite, ba chiar sunt încurajați să urce pe nave, fără mască și în ciuda faptului că feriboturile sunt arhipline și nu se poate păstra distanța de siguranță.

Citeste si:
Focar de COVID-19 într-una din mănăstirile de pe Muntele Athos
Focar de COVID-19 într-una...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri