Grecia, una dintre cele mai căutate destinații turistice, se teme de un al doilea val de coronavirus, date fiind cazurile de import cu care se confruntă în prezent. Astăzi, guvernul elen se află într-o ședință, în care vor fi discutate noi restricții turiștilor.

Cea mai mare teamă a grecilor este crearea de focare în orașe precum Atena. Acest lucru pornește de la cele mai recente cazuri noi, identificate în Evia, aflată în apropierea capitalei Atena.

O româncă, ce a intrat în Grecia prin punctul de frontieră de la Kulata pe data de 8 iulie, a fost confirmată pozitiv cu noul virus. Împreună cu aceasta, un număr de 10 turiști sârbi a fost depistat pozitiv. Turiștii au fost testați pe data de 8 iulie, însă rezultatul testelor a fost gata abia pe 12 iulie, timp în care turiștii au călătorit prin regiune.

Partea bună a acestei situații este faptul că turiștii nu au călătorit în afara stațiunii. Aceștia vor fi plasați în hotelurile desemnate Covid, unde vor primi îngrijiri medicale, starea acestora de sănătate fiind una bună.

Grecia crede într-un al doilea val epidemiologic

Grecia nu a înregistrat o explozie a noilor cazuri, însă creșterea constantă a acestora face ca guvernul elen să creadă tot mai mult în existența unui al doilea val epidemiologic. Conform cercetărilor, cel de-al doilea val ar trebui să aibă loc în luna august. Presa elenă transmite că în august, Grecia ar putea închide definitiv granița de nord a statului, incluzând și punctul de frontieră Kulata.

În prezent, singurul punct vamal deschis turiștilor este Kulata-Promachonas. Grecii solicită turiștilor români completarea unui formulare online, dar și prezentarea unui test Covid-19 negativ, efectuat în ultimele 72 de ore.

Pentru transportul cu avionul nu este necesară efectuarea testului Covid, ci doar completarea formularului. Însă pe aeroport, testarea este făcută aproximativ tuturor turiștilor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri