Lupte de stradă în Madrid între poliţie şi protestatarii care manifestă împotriva restricţiilor COVID

Numeroase oraşe din Spania au fost, pentru a doua noapte consecutiv, scena unor ciocniri între poliţie şi persoane ce protestează împotriva celor mai recente restricţii menite să oprească răspândirea noului tip de coronavirus, informează duminică dpa, citat de Agerpres.

La Madrid, o demonstraţie paşnică a degenerat sâmbătă seara în lupte de stradă între grupuri mici de persoane şi poliţie, după ce demonstraţia a fost împrăştiată de poliţişti, potrivit postului RTVE.

Imagini video arată pubele incendiate, oameni aruncând cu pietre şi geamuri sparte. Circa 30 de oameni au fost arestaţi şi 3 poliţişti au fost răniţi.

Şi Barcelona a fost din nou scena unor proteste violente, care au izbucnit în timpul unei demonstraţii împotriva noilor restricţii. O persoană a fost arestată.

Cu o seară înainte, 20 de poliţişti şi 7 protestatari au fost răniţi în lupte de stradă, în majoritatea fiind implicaţi huligani de extremă dreapta, potrivit poliţiei, care a anunţat şi 15 arestări.

Citeste si:
VIDEO: Noi proteste în Belarus împotriva lui Lukaşenko
Noi proteste în Belarus...

Premierul spaniol Pedro Sanchez a atenţionat că protestele caracterizate prin "violenţă şi lipsă de raţiune" sunt inacceptabile.

În pofida numeroaselor restricţii impuse în Spania din luna iulie, când numărul de cazuri COVID-19 era în creştere, infectările s-au înmulţit. Spania a raportat până acum peste 35.000 de decese cauzate de COVID-19 şi 1,1 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Locuitorii din Catalonia nu au voie să iasă din oraşele lor în timpul weekend-urilor. Numeroase oraşe, inclusiv Barcelona, au impus interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii. Şcolile şi grădiniţele rămân deschise, însă restaurantele, teatrele, sălile de cinema şi sălile de fitness au fost închise.

Citeste si:
A treia rectificare bugetară din 2020: deficit de 9,1% din PIB
Guvernul a aprobat a treia...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri