Numeroase oraşe din Spania au fost, pentru a doua noapte consecutiv, scena unor ciocniri între poliţie şi persoane ce protestează împotriva celor mai recente restricţii menite să oprească răspândirea noului tip de coronavirus, informează duminică dpa, citat de Agerpres.

La Madrid, o demonstraţie paşnică a degenerat sâmbătă seara în lupte de stradă între grupuri mici de persoane şi poliţie, după ce demonstraţia a fost împrăştiată de poliţişti, potrivit postului RTVE.

Imagini video arată pubele incendiate, oameni aruncând cu pietre şi geamuri sparte. Circa 30 de oameni au fost arestaţi şi 3 poliţişti au fost răniţi.

Şi Barcelona a fost din nou scena unor proteste violente, care au izbucnit în timpul unei demonstraţii împotriva noilor restricţii. O persoană a fost arestată.

Cu o seară înainte, 20 de poliţişti şi 7 protestatari au fost răniţi în lupte de stradă, în majoritatea fiind implicaţi huligani de extremă dreapta, potrivit poliţiei, care a anunţat şi 15 arestări.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a atenţionat că protestele caracterizate prin "violenţă şi lipsă de raţiune" sunt inacceptabile.

În pofida numeroaselor restricţii impuse în Spania din luna iulie, când numărul de cazuri COVID-19 era în creştere, infectările s-au înmulţit. Spania a raportat până acum peste 35.000 de decese cauzate de COVID-19 şi 1,1 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Locuitorii din Catalonia nu au voie să iasă din oraşele lor în timpul weekend-urilor. Numeroase oraşe, inclusiv Barcelona, au impus interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii. Şcolile şi grădiniţele rămân deschise, însă restaurantele, teatrele, sălile de cinema şi sălile de fitness au fost închise.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri