Numărul contagierilor cu noul coronavirus în şcolile din Austria este mic, iar prevalenţa este aproape identică atât în rândul elevilor, cât şi în cel al cadrelor didactice, sunt concluziile unui studiu publicat în Austria, care menţionează totodată un număr mai mare de îmbolnăviri în unităţile defavorizate, informează AFP, preluat de Agerpres.

''Nu există diferenţe semnificative între copii şi profesori'', precizează autorii, cercetători în cadrul a patru universităţi austriece şi mandataţi de Ministerul Sănătăţii din Austria pentru a realiza studiul.

Cercetătorii au testat în mod aleator 10.156 de elevi de şcoală primară şi de liceu, precum şi profesori asimptomatici din 243 de unităţi de învăţământ din ţară, în perioada 28 septembrie-22 octombrie, prin metoda testului prin gargară.

Doar 40 dintre aceştia erau purtători ai virusului, echivalentul unei prevalenţe de 0,39%. În rândul elevilor, procentul de contagiere a fost de 0,37%, în comparaţie cu 0,57% în cazul adulţilor din unităţile de învăţământ, o diferenţă prea mică pentru a fi semnificativă, potrivit studiului.

În schimb, ''prevalenţa diferă între şcolile care au un indice de dezavantaj social ridicat (0,81%) şi şcolile care au un indice de dezavantaj social moderat (0,23%)'', notează cercetătorii.

Alte campanii de testare se vor desfăşura în mod regulat pe toată durata anului şcolar, în scopul unei monitorizări mai atente a circulaţiei coronavirusului în şcoli.

Ministrul Educaţiei, Heinz Fassmann, speră ca primele rezultate ale acestui studiu să contribuie la dezbaterea publică referitoare la necesitatea de a închide sau nu şcolile, într-un moment în care această întrebare a reapărut în Austria, care se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri în ultimele săptămâni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri