În ochii conspiraționiștilor, Donald Trump rămâne învingător al alegerilor prezidențiale

Donald Trump a susținut cu o mare înverșunare că alegerile prezidențiale din SUA, din acest an, au fost fraudate, folosind această idee ca paravan pentru încăpățânarea lui de a nu-și recunoaște înfrângerea în fața lui Joe Biden. Subiectul a fost propagat și către grupurile sale de susținere, dar și către adunările conspiraționiste, însă sub forme complet deformate, care îl dau „câștigător” pe Trump în ochii lor.

Consipirația „Dominion”, larg răspândită printre susținătorii lui Trump sunt adepții unei teorii care spune că actualul președinte în exercițiu este trimisul lui Dumnezeu și este îndepărtat de la putere de Oculta Mondială, scrie Digi24. Pentru aceștia, Donald Trump este văzut drept un mare salvator.

O altă consipirație legată de numele lui Trump explică modul în care acesta ar fi însemnat în secret buletinele pentru a-i prinde pe democrați într-o capcană. Administrația Trump ar fi implementat un „filigran electronic”, vizibil doar cu raze inflaroșii, pe buletinele de vot trimise la domiciliile alegătorilor.

„Fiecare buletin de vot a fost însemnat cu ceea ce se cheamă «QFS blockchain», un cod care ne arată foarte clar unde se află fiecare buletin de vot, unde a mers și cine îl are. Sunt coduri foarte greu de spart”, susținea Steve Pieczenik, fost oficial al departamentului de stat.

Totodată, sursa citată mai menționează că un alt fake news propagat despre alegerile prezidențiale ar fi fost răspândit chiar de Donald Trumo Jr., fiul președintelui. În imaginile publicate de acesta pe pagina sa de Twitter apar buletine de vot incendiate, care s-au dovedit ulterior a fi false.

Citeste si:
Ce spune Donald Trump despre candidatura sa la prezidențialele din...
Ce spune Donald Trump despre...

În încercarea de a pune capăt controverselor, mai multe autorități americane implicate în gestionarea procesului electoral au declarat că nu exstă nicio dovadă că ar exista buletine de vot pierdute și/sau modificate și au negat posibilitatea ca sistemele de vot să fi fost piratate.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri