Donald Trump, alături de soția sa Melania au fost confirmați vineri cu coronavirus, în urma anunțului lansat de Președinte pe pagina sa de Facebook. La câteva ore de la primirea veștii, Liderul de la Casa Albă își anulase unul din evenimentele de campanie, programate în Florida.

Cine îi va lua locul lui Donald Trump dacă starea sa se va înrăutăți

În continuare, diagnosticul lui Donald Trump pare să schimbe cursul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Statusul evenimentelor programate până acum în agenda din următoarele zile a Președintelui sunt puse acum sub semnul incertitudinii, inclusiv două dezbateri de luna aceasta cu contracandidatul său, Joe Biden, scrie The Guardian.

Dar, pe lângă aceste aspecte practice, planează mai multe întrebări, deocamdată fără răspuns. Ce se va întâmpla dacă stare lui Donald Trump se va înrăutăți? Ar mai putea președintele în funcție să fie apt pentr a-și îndeplini atribuțiile? De asemenea, specialiștii americani se întreabă în ce mod ar putea influența îmbolnăvirea cu COVID-19 a li Donald Trump opțiunile de vot ale cetățenilor.

În circumstanța extremă în care starea Președintelui se va înrăutăți, vicepreședintele Mike Pence ar putea fi cel care ar prelua atribuțiile sale de Casa Albă, precum și sarcinile neprevăzute din campania electorală. Un purtător de cuvânt al Pence a anunțat vineri dimineață că Pence și soția sa au dat rezultate negative la Covid-19.

Campania lui Joe Biden, constrânsă de diagnosticul lui Trump

„Jill și cu mine trimitem gândurile noastre președintelui Trump și primei doamne Melania Trump pentru o recuperare rapidă. Vom continua să ne rugăm pentru sănătatea și siguranța președintelui și a familiei sale”, a fost mesajul transmis vineri de contracandidatul Joe Biden.

Și în campania lui Joe Biden planează incertitudinea. Bunul mers al campaniei prezidențiale realizate de candidatul democrat ar putea fi destabilzat după îmbolnăvirea li Trump pentru că ar restrânge și mai multe întâlnire față în față cu cetățenii.

Deocamdată nu este cert care va fi cursul alegerilor electorale. În contextul infectării lui Donald Trump cu coronavirus, data alegerilor prezidențiale este pusă sub semnul întrebării. Votul privind alegerile prezidențiale nu a fost niciodată anulat în istoria Statelor Unite ale Americii. Singurul care poate modifica această dată este Congresul American.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri