Petrecere cu 400 de tineri în Franța: poliția a folosit grenade pentru a o opri

Poliția dintr-o suburbie din sud-estul Parisului a intervenit în toiul nopții pentru „a sparge” o petrecere la care luau parte în jur de 300-400 de oameni dornici să sfideze regulile din cea de-a doua perioadă de carantină impusă în Franța din cauza pandemiei. Atât organizatorul petrecerii, cât și proprietarul casei unde avea loc aceasta au fost reținuți, scrie Digi24.

Alertați de vecini, polițiștii din departamentul Val-de-Marne au fost întâmpinați de petrecăreți beți care au aruncat în ei cu sticle. În aceste condiții, agenții au folosit grenade speciale pentru a-i împrăștia. Un bărbat a fost rănit și dus la spital, iar acolo a fost testat și confirmat cu COVID-19.

Ca urmare, poliția a făcut un apel public și le-a cerut celor care au fost la petrecere să vină de bunăvoie și să se testeze cât mai repede posibil, iar apoi să stea în autoizolare până primesc rezultatul.

Petrecerea a atras atenția presei franceze din cauza numărului mare de participanți, dar și a haosului care ar fi domnit în casa respectivă. Le Parisien a scris că proprietatea avea piscină, saună și un ring de dans și era închiriată frecvent. Vestea că se dă o petrecere s-a răspândit prin intermediul rețelelor sociale. În plus, când a venit poliția, era în plină desfășurare o bătaie pe ringul de dans.

Numărul total de infectări din Franța, de la începutul pandemiei, se apropie de 2 milioane, în timp ce peste 44.000 dintre acestea au decedat.

Citeste si:
Orban: Nu ne dorim carantinarea Bucureștiului, dar există o...
Orban: Nu ne dorim...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri