Rusia intenționează să amendeze Google pentru păstrarea ”conținuturilor interzise”

Rusia a deschis un dosar împotriva companiei americane Google pentru neeliminarea conţinuturilor interzise din rezultatele motorului său de căutare, relatează Agerpres.

Potrivit organismului rus de reglementare în sectorul comunicaţiilor Roskomnadzor, Google nu a eliminat circa 30% din ''conţinuturile periculoase'', prin urmare a fost deschis un ''dosar administrativ'' care ar putea conduce la o acţiune în instanţă împotriva acestei companii şi la amendarea ei cu până la 5 milioane de ruble (65.670 de dolari).

Legislaţia rusă interzice, printre altele, difuzarea de informaţii care conţin propagandă de război, incitare la ură etnică, rasială sau religioasă, care neagă valorile familiei ori promovează relaţiile sexuale ne-tradiţionale, precum şi cele care incită la prostituţie, consum de droguri, ţigări sau alcool, conţinuturi suicidare, extremiste, pornografice etc.

Dar Google nu ar fi acum la prima sancţiune în Rusia, fiind deja amendată de trei ori de Roskomnadzor pentru nefiltrarea conţinuturilor interzise de legislaţia rusă. Google nu a comentat deocamdată despre noul avertisment.

Pe de altă parte, în parlamentul rus a fost prezentat săptămâna trecută un proiect legislativ menit să restricţioneze accesul la internet în Rusia pentru platformele social-media acuzate că discriminează mass-media ruse.

Citeste si:
Facebook și Google au ajuns la un acord cu Australia: cât vor...
Facebook și Google au ajuns...

Reţeaua LinkedIn a Microsoft a fost deja blocată în Rusia după ce un tribunal a stabilit că aceasta a încălcat normele ruseşti privind stocarea datelor, adoptate în anul 2015 şi care prevăd că toate datele cetăţenilor ruşi trebuie stocate în Rusia.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri