Spania își redeschide o parte din restaurante după cinci săptămâni de lockdown

Barcelona și-a redeschis restaurantele și barurile, după cinci săptămâni de restricții impuse de valul al doilea al pandemiei de Covid-19. Spania are astfel primele efecte pozitive ale măsurilor drastice luate de autorități pentru a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2, scrie Digi24.

Spania a raportat o scădere a numărului de cazuri de COVID-19, iar premierul Pedro Sanchez a confirmat că planul de combatere a pandemiei de coronavirus funcționează la nivelul întregii țări. Barurile şi restaurantele din capitala regiunii spaniole Catalonia au fost redeschise în urma unei decizii de relaxare treptată a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Furnizorii catalani și angajaţii locațiilor au purtat măşti sanitare și au aşezat mesele de pe terasele barurilor şi din interiorul restaurantelor la distanţa regulamentară, iar clienții nu au întârziat să apară.

"Oamenii din cartier se bucură să vadă că barurile au fost redeschise, ne întrebau în fiecare zi despre acest moment şi aşteptau cu nerăbdare ziua de luni", a declarat Eduardo de Vincenzo, proprietarul în vârstă de 68 de ani al unui restaurant local.

Catalonia a fost prima regiune spaniolă care a decis închiderea completă a barurilor şi a restaurantelor sale în timpul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, la jumătatea lunii octombrie şi, totodată, prima regiune spaniolă care a redeschis aceste stabilimente pe măsură ce rata de infectare a scăzut.

Citeste si:
Un oraș din România a activat din nou scenariul galben
Un oraș din România a activat...

Interdicţia de deplasare pe timpul nopţii a rămas însă în vigoare, iar o serie de restricţii stricte continuă să se aplice în restul Spaniei, la fel ca în cea mai mare parte a Europei.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri