30 Noiembrie 2020

STUDIU: Aproximativ 11 milioane de copii trebuie să înfrunte foamea



Aproximativ 11 milioane de copii, cu vârste de până în cinci ani, aflați în cele mai vulnerabile comunități, fac față cu greu foamei, scrie Euronews.

Problemele comunităților vulnerabile au fost adâncite de chestiunea pandemiei. Copii din 11 țări din Africa, Orientul MIjlociu, Caraibe și Asia sunt nevoiți să înfrunte foametea, potrivit celui mai recent raport al organizației Salvați Copii (Save the Children).

Organizația semnalează cinci zone, în care fenomenul a luat amploare și trebuie intervenit urgent: Afganistan, Yemen, Sudanul de Sud, Republica Democrată Congo și Sahel (Mali, Niger și Burkina Faso).

Zonele sunt grav afectate de COVID, conflictele locale, dar și de schimbarea climatică, iar organizația cere ajutor imediat pentru a evita o catastrofă umanitară.

”Nu e ușor să rezolvăm problema foamei, la nivel global. Însă comunitatea internațională poate să furnizeze câteva soluții în acest sens, mergând chiar la baza acestor probleme”, a declarat Inger Ashing, CEO Salvați Copiii.

Pandemia și foametea

Foametea și chestiunile sociale din zonele sărace nu sunt ceva nou, însă COVID întârzie capacitatea de răspuns a comunității internaționale.

Marea Britanie a anunțat deja că va tăia din bugetul destinat ajutorului internațional sau acțiunilor de caritate. Reprezentanții organizațiilor umanitare susțin că pot înțelege situația, însă până la un punct.

”Când vorbim despre o comunitate internațională și despre globalizare și ne rugăm pentru redeschiderea granițelor, pentru a putea călători oriunde, ar trebui să ne vedem ca pe o mare familie și să ne ajutăm între noi, astfel încât să putem depăși situații critice”, au declarat aceștia.

Copiii de până în cinci ani sunt cei mai expuși unor situații critice, deoarece fără hrana potrivită și suficientă, aceștia nu pot rezista.



Citeste si