Patru lei de la Grădina Zoologică din Barcelona au fost testaţi pozitiv la COVID-19, au precizat autorităţile veterinare din această ţară, în cazul celui de-al doilea caz cunoscut de coronavirus depistat la feline mari, informează Agerpres.

Trei exemplare femelă pe nume Zala, Nima şi Run Run, precum şi un mascul, Kiumbe, au fost testaţi după ce îngrijitorii au observat prezenţa unor simptome uşoare de coronavirus.

Doi angajaţi ai grădinii zoologice au fost testaţi de asemenea pozitiv la coronavirus, au mai precizat autorităţile, după ce focarul a fost detectat pentru prima dată luna trecută.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a afla modalitatea prin care leii s-au infectat.

Îngrijitorii au recoltat probe pentru testele PCR în acelaşi fel ca şi în cazul oamenilor, animalele fiind obişnuite cu prezenţa angajaţilor grădinii zoologice.

Serviciul Veterinar din Barcelona şi-a contactat colegii de la Bronx Zoo din New York, unde patru tigri şi trei lei fuseseră testaţi pozitiv la COVID-19 în aprilie. Este singura grădină zoologică unde au mai fost înregistrate cazuri de feline mari care au contractat coronavirus. Toate animalele s-au însănătoşit.

''Grădina Zoologică a contactat şi colaborat cu experţi internaţionali precum Serviciul Veterinar al Bronx Zoo, singurul care a documentat cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la feline'', a precizat grădina zoologică din Barcelona într-un comunicat.

''Leii au primit îngrijiri veterinare pentru starea lor clinică moderată - similară cu simptomele unei gripe uşoare - cu medicamente antiinflamatoare şi au fost monitorizaţi stric, răspunsul animalelor fiind adecvat'', se mai spune în comunicatul instituţiei.

Exemplarul mascul, în vârstă de patru ani, precum şi femelele, care au fiecare 16 ani, nu au intrat în contact cu alte animale ale grădinii zoologice, deschise în prezent vizitatorilor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri