O barcă mică, modestă, fără pasageri, dar cu aproximativ 649 kilograme de cocaină, a apărut pe o insulă îndepărtată din Pacific, scrie CNN.

Barca de doar 5,4 metri a fost descoperită pe o plajă din Ailuk Atoll, în Insulele Marshall, un lanț de atoli de corali și insule vulcanice între Filipine și Hawaii.

Cocaina era sigilită și depozitată în blocuri, potrivit poliției Insulelor Marshall, care au distrus mare parte din cantitate într-un crematoriu.

Un localnic al regiunii Ailuk, regiune care găzduiește nici mai mult nici mai puțin de 400 de oameni, a descoperit barca săptămâna trecută. Pentru că era prea grea pentru a fi urcată pe mal, localnicii au investigat interiorul acesteia, dând astfel peste ”cărămizile” de cocaină.

Ulterior, aceștia au anunțat autoritățile, poliția ducând cantitatea de droguri în capitala Majuro, afaltă pe o altă insulă. În această săptămână, poliția a distrus cocaina, păstrând doar 2 kilograme pentru laboratorul Agenției de Droguri a Statelor Unite.

Transportul este estimat la 80 milioane de dolari, fiind și cea mai mare captură de cocaină depistată vreodată pe Insulele Marshall.

Autoritățile sunt de părere că barca ar fi putut pleca din America Centrală sau de Sud, stând pe mare până la doi ani.

Acesta este cel mai mare transport de acest fel, însă, cu siguranță, nu este primul. Insulele din Pacific sunt un mare colector al cocainei, numeroase pachete ”ancorând” în zona Marshall.

Un localnic a găsit aproximativ 18 kilograme de cocaină în 2016, fiind arestat pentru că nu a raportat „captura” la timp.

Multe dintre pachetele care ajung în regiune sunt foarte bine ambalate, localnicii luându-le, fără să mai anunțe autoritățile, contribuind la promovarea consumului de droguri. Situația a devenit atât de gravă, încât Parlamentul Insulelor Marshall a instituit un grup operativ pentru droguri în luna mai a acestui an.

Sursa foto: edition.cnn.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri