Voucherele de vacanta vor fi acordate pe card, renuntandu-se la variantele pe hartie, iar pentru lunile de extrasezon, aprilie, mai, octombrie si noiembrie ar putea fi acordate vouchere cu o valoare mai mare, de 2.080 de lei, a transmis Adrian Voican, vicepresedintele Federatiei asociatiilor de promovare turistica din Romania.

"Voucherele de vacanta - pe care eu le consider un plan Marshall al turismului romanesc - am cerut si ministrulul Bogdan Trif a promis ca va consfinti printr-o ordonanta de urgenta prelungirea aplicarii lor dincolo de 2020, chiar pentru 5 sau 10 ani. Am mai stabilit ca cele 4 luni de extrasezon care vor beneficia de vouchere cu valoare mai mare, respectiv 2080 lei, vor fi aprilie, mai, octombrie si noiembrie. Si ca acordarea lor se va face pe card, renuntandu-se la variantele pe hartie", a declarat Adrian Voican, dupa sedinta Colegiului de Conducere al Consiliului Consultativ al Turismului, potrivit Agerpres.

In cadrul intalnirii de la Ministerul Turismului s-a votat si pentru adoptarea unei scheme de ajutor de minimis pentru agentiile de turism care aduc turisti straini minim 5 nopti in Romania, respectiv 50 euro/turist.

Alt subiect de discutie a vizat lista targurilor la care Romania va avea stand in 2020 si o schema de ajutor de minimis pentru participantii la targurile internationale.

"Am discutat despre necesitatea de a introduce noi tipuri de investitii finantate de minister si am propus, printre altele, ca alaturi de parcari si toalete in proximitatea obiectivelor turistice, sa avem amenajate punctele de bellevue, de unde turistii adora sa faca poze si filmulete", a mai spus Adrian Voican.

La inceputul lunii septembrie, Bogdan Trif a anuntat ca romanii care vor dori sa mearga cu voucherele de vacanta in lunile octombrie, noiembrie, martie si aprilie ar putea primi de anul viitor 2.080 de lei.

Potrivit unei platforme de rezervari hoteliere, un numar de 192.000 de nopti platite cu vouchere de vacanta s-au inregistrat in sezonul de vara 2019, cu 269% mai mult decat anul trecut, in topul destinatiilor fiind litoralul, Valea Prahovei, statiunile balneare si principalele orase din tara.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri