Care sunt condițiile de călătorie în Marea Britanie de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbat. Iată la ce trebuie să fie atenți cetățenii români care vor efectua vizite în Marea Britanie.

  • Plata cu Cardul: Tranzacțiile dintre UE și Regatul Unit nu vor mai fi acoperite de normele UE care limitează comisioanele interbancare.

Acest lucru poate conduce la o suprataxă pentru plățile cu cardul. Trebuie să verificați înainte de călătorie tarifele care vă vor fi aplicate la plățile efectuate în UK.

  • Roaming: Furnizorii de servicii de roaming care își desfășoară activitatea în UE pot aplica clienților o suprataxă atunci când aceștia utilizează servicii de roaming în Regatul Unit.

Înaintea deplasării în Regatul Unit, verificați cu furnizorul de servicii de telefonie tarifele care vor fi aplicate pe durata vizitei în acest stat. Informații suplimentare la:

  • Controale Vamale: Din punctul de vedere al controalelor vamale pentru vizitatorii europeni, inclusiv români, care se deplasează în Regatul Unit, cel puțin până la 1 iulie 2021 nu vor exista schimbări.

Orice modificare comunicată de autoritățile britanice va fi semnalată în timp util. De asemenea, recomandăm consultarea frecventă a site-ului.

  • Limita Sumelor de Bani Numerar (cash): Toate sumele de peste 10.000 lire (GBP) în numerar vor trebui declarate:
    • Online, cu minimum 72h înainte de călătorie sau la punctul de trecere al frontierei, dacă nu ați avut posibilitatea de a declara online.

Pentru mai multe informații despre condițiile de călătorie în UK de la 1 ianuarie 2020, accesați secțiunea special de pe pagina de web a MAE.

Citeste si:
Cât costă un zbor dus-întors până la Paris
Cât costă un zbor dus-întors...

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri