Ceea ce s-a întâmplat la Washington este îngrozitor şi revoltător, afirmă preşedintele CE

Ceea ce s-a întâmplat ieri la Washington este în egală măsură îngrozitor şi revoltător, a reacţionat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a doua zi după ce sute de manifestanţi pro-Trump au reuşit să pătrundă în sediul Congresului SUA pentru a bloca procedura de certificare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul executivului comunitar, preluat de Agerpres.

''Totuşi, faptul că în aceeaşi noapte Joe Biden a fost confirmat drept viitorul preşedinte american arată cât de solidă este democraţia americană. Acum Joe Biden are în faţă o sarcină dificilă. El trebuie să aducă pace şi unitate; el trebuie să unească divizările profunde şi să trateze marile probleme ale viitorului - depăşirea pandemiei, modul de a depăşi criza economică globală cauzată de această pandemie, protejarea planetei noastre de schimbările climatice, modul de avansare a digitalizării şi, mai presus de orice, modul de consolidare a democraţiei'', a declarat Ursula von der Leyen într-un mesaj video.

Ea a exprimat disponibilitatea Europei de a lucra îndeaproape cu noul preşedinte al SUA în toate dosarele prioritare.

''După aceşti patru ani foarte arizi la care am asistat, acum aşteptăm cu nerăbdare patru ani fertili de dialog, cooperare şi bună colaborare'', a încheiat şefa executivului UE.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

Citeste si:
Șefa Comisiei Europene a mulțumit României pentru ajutorul acordat...
Președinta Comisiei Europene...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri