Preşedintele ales american Joe Biden va primi luni a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, la trei săptămâni după prima injecţie a cărei administrare a fost transmisă în direct la televiziune pentru a încuraja populaţia să facă acelaşi lucru, a anunţat echipa sa de tranziţie, scrie Agerpres.

"Fac asta pentru a arăta că oamenii trebuie să fie pregătiţi să primească vaccinul atunci când este disponibil, nu trebuie să vă faceţi griji", a declarat viitorul preşedinte imediat după injectarea vaccinului Pfizer, la 21 decembrie într-un spital din Newark, în statul Delaware.

Potrivit echipei sale de tranziţie, a doua injecţie va fi de asemenea administrată în faţa presei, fără a oferi detalii suplimentare.

Peste 374.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite şi Joe Biden a denunţat ca o "mascaradă" distribuirea vaccinurilor în ţara sa organizată de guvernul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

Viitoarea administraţie Biden a anunţat că va distribui toate dozele disponibile de vaccin împotriva COVID-19, mai degrabă decât să reţină jumătate din doze pentru a respecta termenul pentru a doua injecţie.

Preşedintele ales, care va fi instalat în noul său post pe 20 ianuarie, "este în favoarea distribuţiei imediate a dozelor disponibile şi consideră că guvernul ar trebui să oprească încetinirea aprovizionării de vaccinuri, astfel încât să existe mai multe doze în mâinile americanilor acum", a declarat vineri la CNN TJ Ducklo, un purtător de cuvânt al echipei de tranziţie.

Câți americani s-au vaccinat în prima etapă de vaccinare

Aproximativ 6,7 milioane de americani au primit prima injecţie împotriva COVID-19, mult sub 20 de milioane vizaţi iniţial pentru sfârşitul anului 2020. Până în prezent, aproximativ 22,1 milioane de doze au fost distribuite la nivel naţional, ceea ce ilustrează provocarea logistică a acestei operaţiuni.

Sursa foto: Twitter/ Joe Biden

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri