Arnold Schwarzenegger compară asaltul de la Capitoliu cu Noaptea de Cristal din Germania, din 1938

Arnold Schwarzenegger a comparat violențele asupra Capitoliului de săptămâna trecută cu represiunea naziștilor împotriva evreilor, care a avut loc în noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938, fiinid cunoscută sub numele „Noaptea de Cristal”.

Într-o înregistrare video publicată pe contul său de Twitter, actorul american rememorează trecutul nazist al tatălui său, într-un emoţionant apel la unitate adresat americanilor după violenţele de la Capitoliu. Schwarzenegger este de părere că asaltul asupra Congresului american a reprezentat o lovitură de stat, pusă la cale de preşedintele Donald Trump, a scris G4Media.

Miercuri, a fost Ziua de cristal aici, în Statele Unite. Geamurile sparte au fost cele ale Capitoliului (...) Am crescut înconjurat de oameni înfrânţi care beau pentru a-şi uita vinovăţia de a fi participat la cel mai rău regim din istorie”, a spus Arnold Schwarzenegger.

„Nu am împărtăşit niciodată acest lucru în public, dar tatăl meu venea beat acasă, o dată sau de două ori pe săptămână, ţipa, ne bătea şi o speria pe mama”, a mai adăugat el.

„Preşedintele Trump a încercat să răstoarne rezultatul unor alegeri, a unor alegeri corecte. El a încercat o lovitură de stat înşelând oamenii cu minciunile lui”, a continuat Arnold Schwarzenegger, al cărui mesaj a devenit repede viral.

Citeste si:
Arnold Schwarzenegger devine eco dar nu renunta la masinile mari
Arnold Schwarzenegger devine...

Ce este „Noaptea de Cristal”

Pe 9 noiembrie 1938, au avut loc violențe nemaivăzute până atunci împotriva evreilor din Germania și Austria (care era anexată atunci Germaniei). În acea noapte, sute de sinagogi și case de rugăciuni au fost jefuite și apoi incendiate. Acea „Noapte de Cristal” a reprezentat, de fapt, începutul opresiunii evreilor din întreaga Europă.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri