Camera Reprezentanților îl pune sub acuzare pe Donald Trump pentru a doua oară. Este o premieră în istoria SUA

Camera Reprezentanților a decis pentru a doua oară, declanșarea procedurii de impeachment (punere sub acuzare) împotriva președintelui în exercițiu Donald Trump.

El este acuzat de „incitare la insurecție” pentru rolul pe care l-a avut în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, când o mulțime violentă a pătruns în sediul Congresului american, care se pregătea să valideze victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

Potrivit DIGI24, majoritatea pentru ca președintele să fie pus sub acuzare a fost deja atinsă. Camera Reprezentanților numără 435 de membri și este dominată de democrați. Au fost 232 de voturi pentru punerea președintelui sub acuzare, inclusiv din partea a 10 congresmeni republicani. Împotrivă au votat 197 de congresmeni, iar 5 s-au abținut.

Donald Trump intră în istorie chiar pe final de mandat: el devine primul președinte american care este pus sub acuzare de două ori. Trump a mai fost pus sub acuzare, la începutul anului trecut, pentru „obstrucționarea Congresului” și „abuz de putere”, dar a fost achitat de Senatul dominat de republicani.

Citeste si:
Prima țară care va folosi tratamentul anti-COVID administrat lui...
Premieră în Europa: prima...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri