Donald Trump a distribuit un video după punerea sa sub acuzare: ce reclamă acesta

Președintele Donald Trump a dat publicității un mesaj video în care blamează atacul asupra Capitoliului de săptămâna trecută, dar nu își asumă nicio responsabilitate pentru aceasta și nu pomenește nimic despre cea de-a doua sa punere sub acuzare în Congres - o premieră în istoria SUA, scrie Digi24.

În condițiile în care urmează să fie judecat de Senat tocmai pentru rolul său în violențele de la Capitoliu, Donald Trump face apel la calm și spune că cei care au devastat sediul Congresului săptămâna trecută nu sunt „adevărații” săi suporteri.

Donald Trump are conturile personale suspendate pe rețelele sociale, așa că mesajul video a fost postat pe contul oficial de Twitter al Casei Albe și vine la mai bine de o oră și jumătate de la votul din Camera Reprezentanților în legătură cu punerea sa sub acuzare pentru incitare la violență în timpul evenimentelor din 6 ianuarie.

Cu câteva ore mai înainte, în timp ce dezbaterile pentru impeachment erau încă în desfășurare în Cameră, președintele dăduse publicității și un comunicat în care lansa, la fel, un apel la calm și la abținere de la violențe, dar nu menționa nimic despre procedura din Congres prin care este acuzat că a încurajat asaltul simpatizanţilor săi asupra Capitoliului.

Trump se plânge însă și de atacul fără precedent” asupra libertății de exprimare, referindu-se la faptul că în ultimele zile companiile din social media i-au suspendat conturile tocmai pentru că a propagat informații false despre alegeri și a încurajat neacceptarea rezultatului scrutinului din 3 noiembrie.

Pe de altă parte, mesajul video transmis contrazice puternic prima sa reacție după violențele de la Capitoliu, când s-a adresat protestatarilor spunându-le că „îi iubește” și că sunt „foarte speciali”.

Ulterior, el a scris pe Twitter: „Acestea sunt lucruri și evenimente care se întâmplă când o sfântă victorie categorică este anulată într-un mod atât de brutal și de eronat”.

Citeste si:
Twitter a blocat toate interacțiunile pe contul lui Donald Trump
Twitter a blocat toate...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri