Susținătorii lui Donald Trump au reușit să depășească gardurile de protecție și să spargă baricadele și au pătruns în clădirea Capitoliului. Camerele aflate în dezbaterea obiecției asupra electorilor din Arizona au luat o pauză pe timpul haosului, înainte de a reveni în plen, potrivit metro.co.uk.

UPDATE 22:30: O femeie este în stare critică după ce a fost împușcată în jurul gâtului pe domeniul Capitoliului. Aceasta a fost scoasă de forțele de ordine din clădire. Circumstanțele incidentului nu sunt încă clare și încă nu se știe nimic despre starea acesteia.

Toată Garda Națională din DC urmează să fie chemată pentru a restabili ordinea în capitala federală, iar guvernatorul statului Virginia a anunțat că activează Garda Națională din stat pentru a interveni în Washington DC.

UPDATE 22:00: Washigton DC a anunțat stare de asediu, în condițiile în care violențele mulțimii au degenerat. În plus, clădirea Capitolului a intrat în lockdown.

În plus, unul dintre protestatari a intrat în sala Senatului și a strigat: ”Trump e câștigătorul”!.

Sursa Foto: metro.co.uk

Sursa Video: Metro.co.uk/ Momentul în care ședința este întreruptă

Unii dintre protestatari aveau cu ei inclusiv steaguri ale Confederației, statul sclavagist format în timpul Războiului Civil American (1861-1865).

Vicepreședintele Mike Pence a fost scos din Capitoliu și dus către o locație sigură. Alături de acesta se află și senatori, care sunt ghidați prin tuneluri către zone în care să fie în siguranță. Politicienilor li s-a spus să poarte măști de protecție, deoarece poliția va folosi gaze pentru a dispersa mulțimea.

În plus, Donald Trump a insistat în fața lui Pence ca acesta să întoarcă voturile în favoarea sa.

Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor. Până acum o formalitate, această procedură este urmărită cu atenție în contextul în care Donald Trump încearcă prin orice modalitate să răstoarne rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232.

știre în actualizare

Sursa foto: metro.co.uk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri