Reprezentanții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în colaborare cu cercetători ai unor universități din SUA și Olanda eu dezvoltat o busolă electorală, Trump-metru, care permite compararea preferințelor politice ale utilizatorilor cu cele ale principalilor candidați la funcția de președinte al SUA.

Dezvoltată în limba română, busola electorală denumită Trump-metru poate fi utilizată accesând link-ul https://trump-metru.electioncompass.org/ro/#!/. Busola le oferă utilizatorilor din România posibilitatea de a-și compara preferințele politice cu cele ale principalilor doi candidați în alegerile prezidențiale din SUA: Donald Trump și Joe Biden, familiarizând, în același timp, cetățenii din România cu spațiul politic american, prin referirea la temele cele mai dezbătute de pe scena politică de la Washington D.C.

„Ca toate busolele electorale dezvoltate în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, Trump-metrul este o aplicație complet imparțială. Au fost folosite doar surse oficiale și o metodologie validată științific pentru a determina pozițiile candidaților. România este printre puținele țări din lume în care s-a lansat o astfel de aplicație, ea atrâgând în total, până acum, peste 500.000 de utilizatori în țările în care funcționează”, afirmă cercetătorii FSPAC citați de NEWSUBB.

Trump-metrul reprezintă prima busolă electorală lansată anul acesta în România. Același grup de cercetători din cadrul UBB Cluj lucrează, în prezent, în parteneriat cu cercetători din alte 10 state europene, la elaborarea unei noi busole electorale pentru alegerile parlamentare din România de la finalul acestui an.

Atât busola electorală pentru alegerile din SUA, cât și cea privind apropiatele alegeri parlamentare din România sunt proiecte derulate sub egida Centrului Cultural și Academic Olandez și a Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială, ambele din cadrul UBB Cluj, în colaborare cu institutul Kieskompas din Amsterdam.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri