Kamala Harris este prima femeie vicepreședinte din istoria SUA, după ce Joe Biden a câștigat scrutinul prezidențial în SUA. Harris, este, de asemenea, și prima persoană de culoare care deține această funcție.

Kamala Harris s-a născut în 20 octombrie 1964 (56 de ani), în Oakland și provine dintr-o familie de imigranți. Mama ei este născută în India, iar tatăl în Jamaica.

După divorțul părinților, Harris a fost crescută de mama ei, de profesie cercetător în domeniul cancerului şi activistă pentru drepturile omului.

Kamala a avut parte de o educaţie riguroasă, studiind şi absolvind facultatea de Drept la Universitatea Howard, una dintre cele mai cunoscute instituții de învățământ din istoria comunității de culoare din SUA.

În 20 ianuarie, Wall-Street vă ține la curent cu momentele principale ale evenimentului de inaugurare a mandatului noului preşedinte al Statelor Unite.

Ce funcții a ocupat Kamala Harris

Kamala Harris a devenit procuror districtual la San Francisco, în 2003, înainte să să fie numită procuror general al Californiei. Şi-a început cariera la Biroul Procurorului Districtual din Alameda, unde s-a axat pe cazurile de agresiuni sexuale asupra copiilor.

În 2003 a fost aleasă procuror districtual în San Francisco. Din această funcţie a inițiat un program pentru a oferi persoanelor aflate la prima abatere privind traficul de droguri o a doua şansă de a absolvi liceul şi de a se integra pe piaţa muncii.

Kamala Harris devenea, în 2010, prima femeie de culoare aleasă procuror-general al Californiei, coordonând cel mai mare Departament de Justiţie, după cel federal. Din această poziție, a gestionat un buget de 735 milioane de dolari, având în subordine peste 4.800 de angajaţi.

Citește și: Joe Biden la Casa Albă| Care sunt atribuțiile președintelui în SUA

Viața personală

Kamala este căsătorită cu avocatul Douglas Emhoff. Cuplul nu are copii împreună, dar Kamala Harris este mamă vitregă pentru cei doi copii pe care avocatul îi are dintr-o căsătorie precedentă. Averea celor doi soți este estimată la 5,8 milioane de dolari.

Recomandare Wall-Street: Premieră în SUA: O expertă transgender, ministru adjunct al Sănătății

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri