21 Ianuarie 2021

Vom circula în Uniunea Europeană cu certificatul de vaccinare? Ședință a liderilor UE



Liderii Uniunii Europene se reunesc joi, în sistem de videoconferință, într-o ședință a Consiliului European pentru a discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre oportunitatea introducerii unor certificate de vaccinare, scrie Digi24.ro.

„Președintele Charles Michel va prezida o videoconferință a membrilor Consiliului European. Liderii UE vor discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre introducerea la scară largă a vaccinurilor și punerea în aplicare a tuturor instrumentelor disponibile în scopul limitării răspândirii virusului. Liderii vor discuta, de asemenea, despre oportunitatea unei abordări comune în materie de certificare a vaccinării în cadrul UE”, transmite Consiliul European, într-un comunicat de presă.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, pe 12 ianuarie, crearea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemia de coronavirus.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.



Citeste si