Guvernul ungar a semnat un acord pentru achiziţionarea unei "cantităţi mari" de vaccin rusesc Sputnik V, devenind astfel prima ţară din Uniunea Europeană care face acest lucru, a declarat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

Şeful diplomaţiei ungare, aflat în vizită la Moscova, a făcut anunţul într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, potrivit Agerpres.

Peter Szijjarto a declarat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul rus al sănătăţii Mihail Muraşko că vaccinurile vor livrate în trei tranşe, iar detaliile despre cantitatea de doze achiziţionate vor fi oferite ulterior.

El a precizat că un contract cu Fondul Rus pentru Investiţii Directe (RDIF) a fost semnat joi seara.

"Este în interesul naţional al Ungariei să îşi asigure vaccinuri sigure şi eficiente pentru a accelera procesul de vaccinare în mijlocul pandemiei", a declarat Szijjarto.

Anunţul survine în momentul în care Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Ungaria a dat undă verde pentru utilizarea vaccinului Sputnik V în această săptămână, pe fondul criticilor din partea Budapestei cu privire la "lentoarea" procesului de aprobare a vaccinului de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Doar două vaccinuri sunt în prezent autorizate în Uniunea Europeană: Pfizer-BioNTech şi Moderna. Agenţia Europeană pentru Medicamente urmează să decidă pe 29 ianuarie în privinţa autorizării vaccinului Oxford-AstraZeneca, deja utilizat în Marea Britanie.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri