Statul brazilian Sao Paulo a anunţat închiderea barurilor şi restaurantelor la orele 20.00 în cursul săptămânii şi pe toată durata weekendului, pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus care ucide o persoană la fiecare şase minute.

Aceste măsuri vor intra în vigoare de luni până pe 7 februarie în aglomeraţia urbană Sao Paulo şi în majoritatea municipalităţilor din statul cel mai bogat şi mai populat al Braziliei, declarate "în faza roşie".

"Al doilea val al coronavirusului loveşte lumea iar efectele sale se fac simţite şi în Brazilia şi în statul Sao Paulo", a declarat guvernatorul statului, Joao Doria. "Creşterea numărului de cazuri, de spitalizări şi de decese este extrem de îngrijorătoare", a adăugat el, potrivit Agerpres.

În statul Sao Paulo, "există un mort la fiecare şase minute" din cauza COVID-19, a afirmat coordonatorul celulei de luptă împotriva noului coronavirus, Joao Gabbardo.

"Scenariul următoarelor zile nu este deloc liniştitor. Din contră, este sumbru. Există riscul ca, dacă Sao Paulo nu va lua măsuri în scurt timp, paturile de la terapie intensivă să lipsească", a avertizat el.

Joao Doria a explicat că nu va da înapoi, în pofida presiunilor din partea mediilor economice şi a preşedintelui Jair Bolsonaro, care se opune oricărei forme de lockdown sau încetinire a activităţii economice.

"Sao Paulo nu are un guvern populist care îşi abandonează cetăţenii", a adăugat el, într-o aluzie directă la preşedinte, împotriva căruia ar putea candida la prezidenţialele din 2022.

Brazilia a lansat în această săptămână, cu întârziere, campania naţională de vaccinare a celor 212 milioane de locuitori care se va confrunta rapid cu lipsa dozelor, potrivit experţilor.

Ţara a înregistrat circa 215.000 de morţi, dintre care 51.000 numai în statul Sao Paulo, şi deplânge în prezent peste 1.000 de decese zilnic.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri