Omul de afaceri rus Arkadi Rotenberg a declarat că el este proprietarul palatului din sudul Rusiei despre care opoziţia afirmă că îi aparţine preşedintelui Vladimir Putin.

Fundaţia anticorupţie a opozantului Aleksei Navalnîi a publicat un material video în care prezintă edificiul opulent ca proprietate a liderului de la Kremlin. Imaginile au fost vizionat online de peste 100 de milioane de ori.

Citește și: Ce se întâmplă în Rusia | Cine e Navalnîi și de ce e încă în viață?

Rotenberg, fost partener de antrenamente de judo al lui Putin, susţine că a cumpărat construcţia acum doi ani. Afaceristul şi-a vândut în 2019 acţiunile la compania de stat Stroigazmontaj, specializată în construcţia de conducte de gaz, pe o sumă estimată de cotidianul economic RBC la circa 75 de miliarde de ruble (990 milioane de dolari). El este unul din magnaţii sancţionaţi de Statele Unite şi alte ţări occidentale după anexarea Crimeei de către Rusia, în martie 2014.

"Acum nu va mai fi secret, eu sunt beneficiarul", a afirmat Rotenberg într-o înregistrare video difuzată pe Telegram, potrivit Agerpres. "A fost o construcţie destul de complicată, au fost mulţi creditori şi am reuşit să devin beneficiar", a adăugat el, fără a da detalii despre achiziţie şi finanţarea acesteia.

Putin a dezminţit deja că palatul este al lui.

Navalnîi se află în arest preventiv din 18 ianuarie, când a revenit în Rusia din Germania, unde fusese tratat după otrăvirea de anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok. El ar putea fi condamnat la câţiva ani de închisoare pentru presupusa încălcare a condiţiilor de eliberare condiţionată după o condamnare anterioară.

Pe 23 ianuarie, zeci de mii de ruşi au protestat pe străzile mai multor oraşe împotriva arestării lui Navalnîi; poliţia a efectuat mii de arestări. Susţinătorii disidentului au anunţat pentru duminică noi manifestaţii, pe care autorităţile le consideră ilegale şi au avertizat că le vor reprima.

Sursa foto: Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri