Migranţii care trăiesc în Marea Britanie vor fi eligibili de a primi vaccinurile împotriva COVID-19, indiferent dacă au sau nu dreptul legal de a trăi şi lucra în ţară, a anunţat luni guvernul de la Londra, care a precizat că vaccinarea nu va duce la verificări privind statutul lor, relatează Reuters.

Cotidianul Daily Mail a relatat că persoanele din Marea Britanie care au intrat în ţară ilegal vor fi încurajate să se înregistreze la medicul din zona în care trăiesc pentru a putea fi vaccinate când le va veni rândul.

Întrebat despre această relatare, care numea o astfel de politică drept "amnistie", o purtătoare de cuvânt a guvernului a declarat că "vaccinurile împotriva coronavirusului vor fi oferite gratuit tuturor celor care trăiesc în Regatul Unit, indiferent de statutul privind imigraţia".

"Persoanele înregistrate la GP (General Practitioner - medic generalist) vor fi contactate cât mai repede posibil şi colaborăm cu parteneri şi organizaţii independente pentru a-i contacta pe cei care nu sunt înregistraţi la un GP, pentru a ne asigura că primesc şi ei vaccin", a declarat purtătoarea de cuvânt.

Guvernul a precizat că pacienţii care sunt vaccinaţi, primesc tratament sau sunt testaţi împotriva coronavirusului nu sunt supuşi unor verificări privind statutul de migrant.

Marea Britanie a vaccinat deja cu primele doze peste 12 milioane de persoane. Programul de vaccinare este în avans faţă de celelalte ţări europene, parţial pentru că Marea Britanie este primul stat care a aprobat vaccinurile de la Pfizer şi AstraZeneca.

Strategia de vaccinare din Marea Britanie nu face o prioritate oficială din migranţi, ci se concentrează mai întâi pe vârstnici şi pe cei vulnerabili.

Cu toate acestea, unele ţări europene au făcut o prioritate din vaccinarea refugiaţilor, dat fiind riscul ca persoanele nou ajunse în centrele de azil să răspândească boala.

În Germania, solicitanţii de azil au fost incluşi în al doilea grup care va fi vaccinat, alături de persoanele de peste 70 de ani şi de poliţişti, şi ar urma să înceapă să primească primele doze în martie, conform strategiei de vaccinare a guvernului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri