Ce spune ministrul de externe ungar despre relațiile cu Uniunea Europeană

Ungaria face notă discordantă cu deciziile Uniunii Europene pe tot mai multe paliere, dar, de partea cealaltă, nici UE nu are reacții clare asupra acțiunilor guvernului ungar. Libertatea presei a fost afectată, cetățenii maghiari primesc vaccinuri din Rusia și China, iar ideea de respectare a statului de drept nu mai este așa prezentă în discursul public european. Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a venit la București pentru întâlniri cu autoritățile române și a împărtășit într-un interviu pentru Digi24 viziunea Budapestei în legătură cu toate aceste probleme, dar și concluziile discuțiilor avute cu partea română.

„Dacă vecinul tău este puternic, devii și tu mai puternic” - aceasta este filosofia pe care Budapesta dă asigurări că o are atunci când susține că are tot interesul ca românii să aibă succes.

„Avem datoria să construim noi drumuri, căi ferate, noi interconectări pentru gaze între țările noastre. Ce sperăm este ca România să fie unul dintre furnizorii pentru piața noastră de gaz și sperăm să avem o a treia conexiune de autostradă între cele două țări”, a declarat Peter Szijjarto.

Sursa foto: Agerpres

Citeste si:
Ungaria ia în calcul înăspirea restricțiilor anti-COVID
Ungaria ia în calcul...

În plus, el spune că sunt și câteva chestiuni în care România și Ungaria își pot uni forțele pentru un lobby eficient la Bruxelles. Însă atunci când vine vorba de Uniunea Europeană, Budapesta vede lucrurile puțin mai nuanțat, iar Peter Szijjarto acuză chiar o campanie concertată de știri false și miniciuni îndreptată împotriva țării sale.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri