Ministrul de Externe al Ungariei, ATAC dur la adresa lui Iohannis: Este un politician antimaghiar

Ministrul maghiar de Externe Peter Szijjarto a lansat un atac extrem de dur împotriva președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului român a atacat la Curtea Constituțională o lege prin care Guvernul era trimis să înceapă tratative cu Ungaria pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între cele două țări. Iohannis a fost numit politician „antimaghiar” de șeful diplomației de la Budapesta.

„Din păcate, președintele României este un politician foarte antimaghiar. El se folosește constant de Ungaria și guvernul maghiar în campania electorală din România, scrie Digi24.

Mai mult, aduce în mod intenționat prejudicii cooperării maghiaro-române și nu se ocupă de chestiuni care sunt importante pentru popoarele maghiar și român.

Punctele de trecere a frontierei dintre cele două țări nu au doar valoare simbolică, ci și practică. Ele aduc mai aproape comunitățile din ambele părți și fac viața mai ușoară oamenilor care trăiesc în aceste zone.

Refuzul pentru cearea unui nou punct de trecere a frontierei înseamnă blocarea intenționată a apropierii dintre cele două națiuni.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, la congres: Acest Guvern a îndatorat ţara pe trei...
Lupta electorală a început....
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Guvernul maghiar este dispus în continuare să dezvolte relațiile bilaterale, pentru că acesta este și interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania și ținutul Secuiesc”, a scris ministrul de Externe maghiar, Péter Szijjártó, vineri, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra unei legi prin care Guvernul să înceapă tratativele diplomatice pentru încheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) - Kubekhaza (Ungaria).

Șeful statului apreciază că "iniţiativa declanşării negocierilor în vederea încheierii unui tratat internaţional în numele României aparţine în mod exclusiv puterii executive" şi, ca atare, nu poate fi stabilită prin lege.

Citeste si:
Titus Corlatean s-a intalnit in Ajunul Craciunului cu ministrul...
Titus Corlatean s-a intalnit...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri