Secretarul general al ONU condamnă violențele din Myanmar

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat "utilizarea forţei letale" în Myanmar, după ce forţele de securitate au deschis focul asupra manifestanţilor care protestau împotriva loviturii de stat militare provocând moartea a două persoane.

"Condamn utilizarea violenţei letale în Myanmar", a scris pe Twitter Antonio Guterres, potrivit Agerpres.

"Utilizarea forţei letale, a intimidării şi a hărţuirii protestatarilor paşnici este inacceptabilă. Orice persoană are dreptul să participe la adunări paşnice. Fac apel la toate partidele să respecte rezultatele alegerilor şi să revină la guvernarea civilă", a continuat secretarul general al ONU.

Vezi mai multe detalii despre criza din Myanmar în: Proteste masive în Myanmar. „Vom continua să ne adunăm până când vom obţine democraţia”

Doi manifestanţi au fost ucişi şi alţi 30 au fost răniţi la Mandalay, în centrul Myanmarului, ca urmare a focurilor de armă trase de poliţişti în timpul unui miting împotriva juntei militare, cele mai dure violenţe înregistrate după lovitura de stat militară din 1 februarie.

Citeste si:
Situatia din Fasia Gaza va fi dezbatuta de Consiliul ONU
Situatia din Fasia Gaza, o...

Această escaladare a violenţei a avut loc a doua zi după moartea tinerei Mya Thwate Khaing, în vârsta de 20 de ani, ca urmare a rănilor suferite după ce a fost împuşcată în cap pe 9 februarie. Înmormântarea tinerei va avea loc pe 21 februarie.

Sursa foto: Facebook/ UN Photo / Eskinder Debebe

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri