Joe Biden a declarat stare de ”dezastru major” în Texas

Președintele Joe Biden intenționează să viziteze Texasul, una dintre cele mai afectate regiuni din Statele Unite de către valul de frig polar. Biden este așteptat săptămâna viitoare în Texas, după ce va aproba o declarație de dezastru major asupra zonei, din cauza furtunii de zăpadă.

Pe 19 februarie, liderul american menționa că vrea să ajungă în Texas cât mai repede cu putință, precizând că nu dorește să fie o grijă în plus pentru autoritățile locale, deja tensionate, scrie The Independent.co.uk.

Biden a mai spus că va face tot ce îi stă în putință pentru a ajuta la refacerea Texasului, insistând asupra faptului că el este un președinte pentru întreaga Americă.

Vortexul polar care le dă bătăi de cap americanilor coboară din Canada până în zona Golfului Mexic și se întinde, pe anumite porțiuni, de pe Coasta de Vest până pe Coasta de Est. Aduce cu el vânt puternic, ninsori abundente și un ger năpraznic.

Sute de curse aeriene sunt afectate, la fel cum se întâmplă și la sol, pe șosele sau pe calea ferată. În anumite zone din centrul Statelor Unite și mai ales în sud, spre Golful Mexic, sunt temperaturi negative istorice. Însă cel mai frig este tot în jumătatea nordică, în zona graniței cu Canada. Aici meteorologii au prognozat minus 34 de grade Celsius și local, din cauza rafalelor cumplite de vânt, se pot resimți ca minus 51 de grade Celsius.

Citeste si:
Joe Biden: Vaccinarea merge mai bine decât am promis la preluarea...
Joe Biden: Vaccinarea merge...

În altă ordine de idei, predecesorul lui Biden, Donald Trump, este așteptat să facă prima sa declarație publică, după părăsirea Casei Albe. Acesta ar urma să vorbească despre viitorul Partidului Republican.

Sursa foto: Facebook/ Jurnal de Vreme- Kurt Schirmer, ABC News

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri