Varso Tower, un zgârie-nori din centrul Varşoviei, a devenit cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, a anunţat dezvoltatorul construcţiei, după ce muncitorii au ridicat un turn cu înălţimea de 80 de metri, iar înălţimea totală a clădirii a ajuns la peste 310 metri, informează Agerpres.

În pofida arhitecturii unice a clădirii şi a faptului că acum este mai înaltă decât The Shard din Londra şi Commerzbank Tower din Frankfurt, o parte dintre planurile ambiţioase ale constructorilor au fost încetinite de pandemia de coronavirus, a precizat dezvoltatorul imobiliar HB Reavis.

Clădirea, preconizată să fie inaugurată în 2022, urmează să fie dotată cu un nivel special pentru panoramă şi două ascensoare rapide din sticlă care vor transporta vizitatorii la o viteză de 8 metri pe secundă, potrivit comunicatului de presă.

Varso Tower este prevăzut şi cu spaţii pentru restaurante şi baruri cu vedere înspre centrul Varşoviei, precum şi cu spaţii de închiriat pentru birouri.

Lucrările de construcţie şi de închiriere au încetinit sau au fost suspendate din cauza temerilor privind transmiterea COVID-19.

''La fel ca întreaga economie, industria inchirierii spaţiilor de birouri a trecut prin momente dificile anul trecut. Multe potenţiale decizii ale chiriaşilor au fost suspendate sau amânate până mai târziu'', a explicat Maciej Olczyk, managerul de proiect al clădirii.

Acesta a adăugat că efectele pandemiei au fost mai accentuate în timpul primului val, când multe activităţi comerciale au fost suspendate, dar că, între timp, au fost făcute schimbări pentru a facilita un mediu de lucru sigur.

Printre măsurile implementate în spaţiile de birouri se numără ventilaţia suplimentară şi curăţarea frecventă a sistemelor de aerisire, instalarea de ecrane protectoare la recepţie, sisteme contactless precum lumini şi uşi activate prin senzori de mişcare şi curăţarea frecventă a spaţiilor comune, a precizat compania.

Olczyk s-a declarat optimist că în viitor companiile vor închiria spaţii în Varso Tower, o clădire ''unică din punct de vedere arhitectural'', în special după ce pandemia va lua sfârşit.

''Companiile tratează în continuare acest subiect ca pe o situaţie temporară'', a precizat Olczyk. ''Cred că toată lumea aşteaptă să revină la normalitate, aşa cum era înainte de pandemie'', a adăugat el.

Sursa foto: bazabiur.pl

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri