Un miliardar oferă călătorii gratis pe lună cu racheta lui Musk

Miliardarul Yusaku Maezawa va lua cu el 8 necunoscuți într-o călătorie în jurul Lunii cu o navă SpaceX deținută de Elon Musk. Maezawa a demarat deja procesul de selecție, orice persoană având posibilitatea de a se înscrie.

Înscrierile se pot face deja la https://dearmoon.earth/.

“Vreau ca oameni cu un istoric divers să se înscrie”, a scris Yusaku Maezawa pe Twitter. Acesta a declarat că va plăti întregul cost al călătoriei, așă că participanții se vor alege cu un bilet gratis pentru un drum spre Lună. Misiunea denumită ”dearMoon” este programată să aibă loc în 2023.

Aplicanții trebuie să îndeplinească două criterii: să ajute, prin intermediul unei activității preferate, oamenii și societatea într-un anumit fel și să fie dispuși să susțină ceilalți membri ai echipajului să facă același lucru.

Citeste si:
SpaceX și NASA vor trimite următorii oameni pe Lună
SpaceX și NASA vor trimite...

”Am cumpărat toate locurile, așa că va fi un zbor privat”, spune el.

Anterior, Yusaku Maezawa, un mogul în lumea modei și un colecționar de artă, declarase că plănuiește să invite artiști în călătorie, dar apoi s-a răzgândit și a declarat că va da oricui șansa să câștige un loc în nava spațială.

”Dacă te consideri un artist, atunci ești un artist”, a declarat acesta.

Citeste si:
SpaceX se pregăteşte să trimită patru astronauţi la bordul Staţiei...
SpaceX se pregăteşte să...
Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri