Statele Unite au descoperit faptul că agențiile secrete din Rusia au construit o campanie de dezinformare care are rolul de a răspândi neîncredere în Pfizer și în alte vaccinuri din Vest. Rușii s-au folosit de publicații online care au chestionat dezvoltarea și siguranța vaccinurilor în ultimele luni.

Conform unui articol publicat de Wall-Street Journal, un oficial dintr-o agenție din SUA care studiază dezinformarea a identificat patru publicații care au fost fruntașe în campania de dezinformare pornită de ruși.

Site-urile chestionau eficiența vaccinurilor și au spus că Statele Unite au grăbit procesul de aprobare al vaccinului Pfizer, lucru care este fals.

Chiar dacă audiența publicațiilor este mică, autoritățiile din SUA au spus că ele sunt folosite ca să injecteze narative false care mai apoi pot fi amplificate de mass-media din Rusia.

Oficialii americani au spus că publicațiile sunt conectate direct la serviciile secrete rusești și că sunt parte din mecanismul folosit de Kremlin ca să dezinformeze și să răspândească propagandă.

În plus, Wall-Street Journal menționează faptul că presa deținută de Kremlin și alți oficiali ai guvernului rusesc s-au folosit de Twitter ca să răspândească mesaje care aveau rolul de a submina încrederea în vaccinurile occidentale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri