Focarul de Ebola, declanșat în Africa, primul în ultimii cinci ani, ar fi fost produs de o sursă umană, potrivit surselor OMS. Până în prezent, 18 persoane au fost infectate cu virusul.

Recentul focar a cauzat deja decesul a nouă oameni din Guinea. Persoana care ar fi putut declanșa epidemia ar putea fi purtător de virus încă din perioada 2013-2016, potrivit Mirror.co.uk.

Guinea a confirmat un nou focar de Ebola în februarie 2021, după ce au apărut primele cazuri de febră hemoragică. În perioada 2013-2016, Ebola a ucis aproximativ 11.000 de oameni din Guinea, Sierra Leone și Liberia.

Reprezentanții OMS și-au exprimat îngrijorarea privind această nouă explozie de cazuri, cu atât mai mult cu cât a trecut o bună perioadă de timp de la cazurile anterioare. Aceștia susțin că au dat startul unor noi cercetări în ceea ce privește boala.

Este foarte probabil ca acest focar, bazat pe secvențierea genetică, să aibă legătură cu latența infecției la unul dintre locuitorii zonei. Nu ne confruntăm, până în prezent, cu o încălcare a barierei bolii.

Dr. Mike Ryan, OMS

Medicul a îndemnat populația să nu se panicheze, deoarece testele sunt în desfășurare.

Virusul poate supraviețui în sau pe anumite părți ale corpului uman, cum ar fi ochii sau sânii, dar poate fi transmis și prin lichid seminal. În prezent, în jur de 3.000 de oameni din Guinea au fost vaccinați, OMS având în total 30.000 de doze de vaccin.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri