Un miliardar sud-african a donat un milion de dolari pentru combaterea epidemiei de Ebola

Miliardarul sud-african Patrice Motsepe, care conduce compania African Rainbow Minerals, a donat un milion de dolari fondurilor consacrate luptei impotriva epidemiei de Ebola, care a provocat moartea a peste 5.000 de persoane, transmite Mediafax, care citeaza AFP.

"Aceasta donatie va ajuta Guineea sa gestioneze centrele de tratament, sa mobilizeze comunitatile, sa coordoneze ingrijirile". Guineea este una dintre cele trei tari grav afectate de epidemia de Ebola, alaturi de Liberia si Sierra Leone. Peste 10.000 de persoane au fost infectate cu Ebola si aproape jumatate au murit, in cea mai mare parte in Africa de Vest.

Patrice Motsepe le-a cerut oamenilor de afaceri africani sa contribuie la lupta impotriva epidemiei de febra hemoragica, pe care a calificat-o drept o "provocare mondiala care cere un raspuns mondial". Nascut la Soweto, Patrice Motsepe, in varsta de 52 de ani, era cel mai bogat om din Africa de Sud in 2012. In 2013, el a urmat exemplul miliardarilor americani Bill Gates si Warren Buffett si a promis sa-si dea jumatate din avere unei fundatii de caritate pe care a infiintat-o impreuna cu sotia sa in 1999.

African Rainbow Minerals exploateaza mine de aur, platina, fier si carbune din Africa de Sud, si de cupru in Zambia si in Republica Democrata Congo.

Citeste si:
OMS încearcă să oprească izbucnirea unei noi epidemii de Ebola
OMS încearcă să oprească...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri